onsdag 2 december 2009

Paus


Jag har inte skrivit på länge för jag har inte orkat, eller nåt.
Barnen har varit sjuka, jag har varit sjuk. Och då går liksom all energi åt till att sköta det dagliga. Det som jag just nu är så sjukt less på. Är så trött på att städa, planera och laga mat. Kränga på overaller, fixa vantar, allt ska med, glöm inget, har hon napp med...skor. Är pappret med..boken. Gud alltså. Jag vill bara ligga på en paradisstrand och lata mig. Få maten serverad och använda kläder endast för att skyla utvalda delar, inte för att man annars fryser halvt ihjäl.

Så...nu har jag gnällt nog.
Jag har sökt en utbildning. För här på orten så finns det inga jobb. Eller, det finns om du vill jobba på McDonalds, eller om du är specialistutbildad hjärnkirurg. Finns liksom inte så mycket däremellan. Så nu har jag sökt en utbildning som ett första steg mot att bli barnsjuksköterska.
Det är många år dit men så får det vara. Alternativet är att hoppas på tur. Att det dyker upp något. Men jag kan inte lita på det. JAG får styra nu.

Jag måste få något i händerna. Mår inte bra av att bara gå här. Jag blir så hemskt lat och trött.
Det som håller mig uppe är gullebarnen, fika med vänner, lyssna musik osv, men jag behöver göra nåt mer. Skulle behöva komma iväg bara för mig själv. En helg skulle räcka fint. Får nog ta och våldgästa någon vän i Sthlm snart. Nu är det inte så att jag glider omkring i mjukisar och foppa tofflor, kollar på Days of our lives och pillar mig i naveln.. Kommer aldrig bli en slusk, även om jag känner mig lat.

Som grädde på moset så har jag inte fått en spänn från a-kassan än! Jag blev så förbannad när jag ringde dom häromdagen. -Jo, du vet vi har såå mycket att göra (kaffe,cig,kaffe,cig,cig,cig lät det om hennes skrovliga röst) just nu, så det kommer dröja ett par veckor till innan du får pengar. Vaffan! MEN, när man har skickat in något som man fyllt i fel, då kommer det tillbaka snabbt som fan, du har gjort FEEEEL, fyll i rätt och skicka tillbaka så får vi se. Det känns som man ska bevisa, bevisa ihjäl sig, som om man gjort något fel. Som om man begått ett brott. "Har du jobbat?" -Jahaaa, men då får du fylla in hundra papper till, plus så måste du gå runt till alla dina fd arbetsgivare och besvära dom om underskrifter och ifyllande av papper tills dom aldrig mer vill se dig igen.

Hade inte jag gnällt klart i början av inlägget?

Kaffe is now


1 kommentar: