fredag 23 december 2011

Gazas tårar

För er som inte såg dokumentären "Gazas tårar" så, kan ni se den genom att klicka på länken här under. Jag varnar för MYCKET starka bilder och känsligt innehåll. Den är absolut det värsta jag någonsin sett. Och även om den är jobbig att se så är det ens förbannade plikt som människa att inte vända bort blicken, inte låtsas om att det händer på vår jord om faktiskt inte är så stor. Inte i ett mänskligt perspektiv iallafall. Palestinier och Israeler...vad tillhör vem, vem är god/ond? Inget av det där spelar någon roll. Den enda slutsatsen jag drar efter detta är att när människor lider på det här sättet så är det ondska som genomsyrar allt. Så som de lider så kan jag inte med att stänga av tv:n och gå iväg. Jag lider oerhört av at se detta. Vad är det i jämförelse med deras lidande?? Jag kan gott ligga och gråta en stund och tänka på dem. Vad hjälper det dem? Såklart ingenting. De vet inte om att et ligger en tvåbarnsmamma och gråter i sin villa i Sverige, med två bilar på parkeringen, mat i kylen och en klädd julgran i vardagsrummet. Och oron över en bombattack är så orimlig att jag skulle uppfattas som sinnessjuk om jag hade den. Men det är själva idén liksom. Det är så lätt för oss att inte se. Vi kan välja att inte göra det. Men jag tror det är farligt. Vi kan inte distansiera oss till det som händer. Vi får inte bli för avtrubbade. Jag vill också njuta av livet, skratta, ha roligt, vara lycklig över att jag föddes i just den här delen av världen. Jag gräver inte ner mig över att andra har det svårt. Men jag tänker ALDRIG ,ALDRIG välja att inte se. Jag tänker ialafall göra nånting. Det lilla...ge en peng till de som aktivt jobbar för att hjälpa- det är det MINSTA! Vi får aldrig glömma bort varandra!



Det här är på RIKTIGT!!! Och i dokumentären så ser man att den här sista bilden är ganska vanlig. Och det är oftast inte bara ett hotfullt siktande, utan följs av en avtryckning. Gör nånting, en liten skillnad är också en skillnad.

http://www.youtube.com/watch?v=U0WKVhIpgr4

2 kommentarer:

  1. I åratal har jag gått i demonstrationståg, stött det palestinska folkets frihetskamp genom medlemskap i PGS (PalestinaGrupperna Sverige), skrivit nyanserade och onyanserade blogginlägg, debatterat med människor som stödjer Israels bosättarpolitik på palestinsk mark. Israel för en politik som liknar den vi såg i Sydafrika - åtskillnadspolitiken - Gaza är Israels apartheid.

    Problemet är svårt och komplicerat, inser jag nu efter ca 15 års engagemang - där jag utpekats som nazist, antisemit med mera av judar i Sverige och utomlands - att jag kanske börjar förstå varför konflikten är så barbarisk ,men det kan vi ta en annan gång.

    Var rädd om dig i denna fråga. Många som stödjer Israels politik och sätt att behandla de "arabiska hundarna" använder ordet antisemit som ett slags kniven mot strupen-metod för att tysta kritik när man börjar skriva på nätet.

    Läs gärna mina inlägg och kommentarerna på min blogg under kategorier Israel/Palestina (http://champagnesocialisten.wordpress.com) så får du en vink om hur det kan låta. Jag kan rekommendera följande blogginlägg och glöm inte att läsa kommentarerna ... där en svensk kille som bor strax utanför Tel Aviv ger sin syn på saken ... en ganska typisk judisk ung man ... det är aldrig kvinnor som debatterar ... varför?

    http://champagnesocialisten.wordpress.com/2010/10/08/internationell-bojkott-fred/

    Kram

    SvaraRadera
  2. Det är just därför jag väljer att lämna orsak, god/ond, rätt/fel perspektivet helt utanför. Jag fokuserar på det ONDA följderna i form av döda barn. Det ONDA i lidandandet.

    SvaraRadera