söndag 27 december 2009

Ps.

Jag kanske borde döpa om bloggen till "Aldrig nöjd" ??


Ds.

Jag och vinter



Jag gillar inte vintern. Visst kan det vara vackert med en rimfrostig, solig dag. Mysigt att sitta inne och se ut på all snö. Men jag gillar inte att vara I det. Det är kallt, man blir blöt och det tar femhundra år att klä på sig själv och barnen.
Det blir liksom så mycket meck med allt. När jag var liten så var jag ute mycket på vintern och åkte både skridskor och längdskidor, jag är bortskämd med att ha vuxit upp med elljusspår ca tio meter från gården.
Men inte slalom. Kanske för att vi inte var den familjen som åkte till fjälls så fort det blev vinterlov. Eller kanske bara för att jag inte är intresserad. Jag menar, hade jag haft viljan så hade jag ju gjort det. Nej, jag är för praktisk av mig. Jag gillar inte att böka med femhundraelva långkalsonger, trettio par strumpor och så byxa, tröja tröja, jacka, vanten, mössan. Puh, jag blir trött av att skriva det.

Hur vissa orkar hålla på, med alla sina barn och greja med skidor, snowboards, pjäxor och boots, kläder till en hel armé. Hurta ut i friskluften och dessutom ha med sig grillkorv och knåpat ihop en fin liten tipspromenad som alla kan skratta och njuta av. Där är inte jag.

Är jag normal eller bara slö?

Jag offrar mig såklart för barnen och hänger i pulkabacken osv. Men slalomkursen/snowboard lektionen får nån annan ta tror jag.Min kille tjatar..."snowboard Maria, det ska du hålla på med, så kan vi åka tillsammans". Men jag vill inte. Jag orkar inte. Jag kan gärna se det på TV, det är skitskoj och jag är intresserad när dom flyger och snurrar. Men...
Jag vill kunna gå rakt ut i luften. Asfalt under converse är min bästa fria känsla.
Sommar är "THE SHIT"!!!

tisdag 22 december 2009

Barn som busar.

Clipart när den är som bäst!
Barnen busar bakom mig, storebror i sitt essä, lillasyster 1½ år tjuter av skratt.
Jag vänder mig om efter ca 3-4 min av detta stoj. Vad ser jag? JO, lillasyster klättrar upp på vardagsrumsbordet och storebror knuffar ner henne i soffan, hårt! Jag stelnar till av skräck...men inser att det är denna aktivitet som får dom båda att nästan skratta ihjäl sig.

Vad är bäst, dö av skratt eller av bruten nacke??

onsdag 16 december 2009

Julefröjd


Jag tänkte ta ett fint kort på barnen och skicka runt till närmsta släkten. Såhär bra blev det. Jag tänkte nästan ta det faktiskt. Men nu kom jag på att det är väl för sent att skicka julkort nu??
Idag ska jag hälsa på en kär vän som länge varit sjuk. Det ska bli jätteroligt. Jag ska krama henne och läsa alla hennes tidningar. Kanske hinner vi prata lite också, men mest av allt längtar jag efter att få gå på fest med henne. Vi har alltid så roligt, men sommar ska det vara. Så att vi kan lalla runt i sommarnatten och skratta.
Dit längtar jag nu.
Snön har vräkt ner här så det är ca 3-5 decimeter. Det är fint och fluffigt, men jag gillar mest grönt och varmt. Men det för duga för nu. Jag måste leva i nuet, jag längtar alltid TILL något, eller TILLBAKS till något. "Hallå- nu får du ge dig Maria".
Pass på å njut!!

måndag 14 december 2009

Pimp my blog!


Jag vill också ha nå fräcka grejer på sidorna, och inläggen rullandes i mitten.. Hur gör man, jag är så ohacker på just layouten. Finns det bara de här trökiga mallarna man kan välja. Hilfe!

Intuition

HUR mycket ska man ta den på allvar? I vilka lägen?

Supermodel!

Det är jag numer. Jag och min son pryder omslaget till Turistguiden här i stan. Kolla själva.
Klicka på Broschyrer och ladda sedan upp den första.

www.visitfalun.se

Tadaaaaa, visst är vi söta!
Det är ju ingen Adriana Lima direkt, men en morsa i sina bästa år. Och världens finaste pojke!
Det jag kommer fundera på i jul är varför den som redigerat har gjort om min näsa. Jag som har världens minsta och rakaste näsa. Jag fick en knöl och en bulltipp.

söndag 13 december 2009

Det vanliga

Jag har hårångest!! Jag vet inte vad jag ska göra. Ska jag klippa mig eller ej, ska jag bleka, färga eller vad. Det som jag är trött på med mitt mörka hår är att det rinner ur ca 2 liter färg varje gång jag tvättar det, vilket resulterar i ett icke blankt och fint hår utan med grådaskigt smutsvatten färgat hår. Samt att utväxten måste färgas stup i ett, mitt hår växer dessutom snabbt.

Hm...kanske ska satsa på en sliten blond kalufs, låta det växa och göra en deal med Jon, att om jag gör något efter det, förutom att tvätta det, så får han raka mig på skallen.

lördag 12 december 2009

På Luffen!


Igår kväll körde jag min bästa vän till tågstationen. Därinne satt en av vår stads mindre lyckligt lottade männiksor. En man jag brukar se på stan bland alkisarna/fyllorna/knarkisarna/lodisarna. Klockan var kvart över sex och de personer som var på stationen skulle någonstans, till någon, med någon eller var där med någon. Han var där i sin ensamhet. Tillsynes för stunden nykter. Antagligen var det värmen som hade fört honom dit. Det här är inte värsta sorten som man kan se nerkissad, stinkandes. Utan en helt ok ändå, man.

När jag var på väg ut till bilen efter att ha sagt hej då till min vän så gick han där. På väg någonstans, jag kände att han inte hade någonstans att gå.

Det var ganska kallt. Sådär rått som det blir ibland, så det isar in i mössan och in i vantarna. Han var utan vantar, mössa, halsduk. Ensam med sina för korta jeans, en skjorta och en icke värmande skinnjacka som han antagligen köpt billigt på Myrorna eller fått på RIA stugan. Hel och ren och nykter just då. Jag tyckte SÅ synd om honom. Jag ville erbjuda honom skjuts, ge honom mina extra värmande accesoarer. Där gick han med sin påse. Och där satt jag i min varma bil, på väg hem till huset och familjen. Jag var så nära tårarna men vad hjälper det honom?

Varför är man så feg och egoistisk när det kommer till att hjälpa andra främmande i stunden??

JAG är en fegis och rent ytligt för honom känslokall människa, som gråter i hjärtat just nu för honom och alla andra utsatta. Inte bara vuxna utan även alla barn som inte ser fram emot jullovet ett dugg då skolan är den tryggaste platsen dom har i sitt liv.


Amen, eller?

torsdag 3 december 2009

Töntmage!!


Min mage vill må dåligt till och från. Idag ville den må dåligt, så dåligt att jag höll på att spy inne på H&M. Vad i h-e är det med den. Jag kan inte se något mönster heller, typ att jag har ju .... .. .... ..., eller jag har ju inte .. ..... ... ..... .... ...?! Inget. Bara hipp som happ....känns som magen skriker, du ska inte tro att du är så TUFF, kärring. Här har du!!!
För om det är nåt som är jobbigt så är det just att må illa och ha ont i magen. Allt blir förstört, det går liksom inte att koppla bort.
Inget vatten och ingen mat hjälper. Jag vill bara vara under täcket då. Ligga och läsa och inte frysa. Men det ska gå över det har jag bestämt. För på Lördag vill jag hem till Ciss och dricka dricka och lyssna på massa musik och bli sådär sjukt kär i alla låtar som bara vi kan.
Nu måste jag ha i mig julmust, för det...och Coca-cola, det hjälper faktiskt.

onsdag 2 december 2009

Paus


Jag har inte skrivit på länge för jag har inte orkat, eller nåt.
Barnen har varit sjuka, jag har varit sjuk. Och då går liksom all energi åt till att sköta det dagliga. Det som jag just nu är så sjukt less på. Är så trött på att städa, planera och laga mat. Kränga på overaller, fixa vantar, allt ska med, glöm inget, har hon napp med...skor. Är pappret med..boken. Gud alltså. Jag vill bara ligga på en paradisstrand och lata mig. Få maten serverad och använda kläder endast för att skyla utvalda delar, inte för att man annars fryser halvt ihjäl.

Så...nu har jag gnällt nog.
Jag har sökt en utbildning. För här på orten så finns det inga jobb. Eller, det finns om du vill jobba på McDonalds, eller om du är specialistutbildad hjärnkirurg. Finns liksom inte så mycket däremellan. Så nu har jag sökt en utbildning som ett första steg mot att bli barnsjuksköterska.
Det är många år dit men så får det vara. Alternativet är att hoppas på tur. Att det dyker upp något. Men jag kan inte lita på det. JAG får styra nu.

Jag måste få något i händerna. Mår inte bra av att bara gå här. Jag blir så hemskt lat och trött.
Det som håller mig uppe är gullebarnen, fika med vänner, lyssna musik osv, men jag behöver göra nåt mer. Skulle behöva komma iväg bara för mig själv. En helg skulle räcka fint. Får nog ta och våldgästa någon vän i Sthlm snart. Nu är det inte så att jag glider omkring i mjukisar och foppa tofflor, kollar på Days of our lives och pillar mig i naveln.. Kommer aldrig bli en slusk, även om jag känner mig lat.

Som grädde på moset så har jag inte fått en spänn från a-kassan än! Jag blev så förbannad när jag ringde dom häromdagen. -Jo, du vet vi har såå mycket att göra (kaffe,cig,kaffe,cig,cig,cig lät det om hennes skrovliga röst) just nu, så det kommer dröja ett par veckor till innan du får pengar. Vaffan! MEN, när man har skickat in något som man fyllt i fel, då kommer det tillbaka snabbt som fan, du har gjort FEEEEL, fyll i rätt och skicka tillbaka så får vi se. Det känns som man ska bevisa, bevisa ihjäl sig, som om man gjort något fel. Som om man begått ett brott. "Har du jobbat?" -Jahaaa, men då får du fylla in hundra papper till, plus så måste du gå runt till alla dina fd arbetsgivare och besvära dom om underskrifter och ifyllande av papper tills dom aldrig mer vill se dig igen.

Hade inte jag gnällt klart i början av inlägget?

Kaffe is now


söndag 8 november 2009



Ville bara visa. Bla den här blusen hittade jag på loppis i Blge
hur fin som helst!!

Jag ÄR här!

Jag är kvar, har bara haft massa att göra. Meckat i hemmet, fixat med papper, a-kassa och sånt som känns som det tar upp hela ens dagar.

Igår var jag till Stockholm fram och tillbaka med min älskade vän Hannes. En roadtrip eller vad man ska säga. Massa kaffe, fika och så.
Garvade också en hel del som vanligt. Varför är det så med vissa människor att ALLT blir roligt. Man fnissar som en 10 åring. Det var sjukt skoj. Skönt att få komma iväg lite även fast det var mest bilåkade, men det är alltid skönt att få spendera en dag med en vuxen människa utan att behöva kolla blöjan, passa med mat, anpassa anpassa...
Få lite egen tid eller vad man ska säga.

Idag blir det lite farsdagsfirande och lunch innan svärföräldrarna åker hem efter att ha varit här i helgen. Sjömansbiff blir det, en av mina favoriter.

Har fortfarande inte hittat nåt att ha på mig på min brors bröllop som äger rum på nårsafton. Hittade en klänning, en dyr sådan. Men jag bestämde mig efter mycket övervägande för att köpa den ändå, men när jag gick in på sidan där den fanns så var den borta, SLUT!! Det fanns kvar en annan jag hade sett men den kostade 2500:-

Jag får väl hitta nåt roligt och fint på nån loppis kanske. Finns ju en grym i Blge där jag har hittat sååå mycket fint förut.
Nu ska jag köra sonen till sin pappa s dom får farsdaga lite.

söndag 18 oktober 2009

Tillägg

Lillan ska inte ha kaffe OCH gröt. Jag ska ha kaffe och hon ska ha gröten. Tänkte bara att jag ville skriva det så att ni inte går och ringer soc på mig.

Today is a good day??

Idag är det Söndag som fan!

Sitter här tidigt som attans. Är trött efter att jag och Cissi kollade film igår. Är trött eftersom bebisflickan vaknade 07.20. Visst, det är lyxigt om man jämför med människor vars barn behagar vakna kl 05.00. Men det är olyxigt om man jämför med någon som får sova hur länge dom vill. Så är det.
Men nu sitter jag här och har hunnit med följande.
  • Facebook
  • Mail
  • Blogg
  • Banken
  • Pixbox
  • Tradera

Nu ska jag fixa kaffe och gröt till lillan. Det jag längtar efter mest nu är som vanligt typ 100 000 000, men även att hitta en fin klänning att ha på min brors bröllop och dopet av deras son. Hittade en på tradera, men den stack iväg i pris. Dom andra jag hittat på diverse sidor kostar ca 2000 eller mer. Men jag är säker på att tillslut så har jag en fin.

Så sitter du och trycker på en svart Acne klänning i stl 36 så ring mig!

tisdag 6 oktober 2009

Träna

Jag har varit och tränat, ville bara skryta litegrann.

måndag 31 augusti 2009

Farmor


Min farmor gick bort igår.

Ikväll tänker jag på henne.
Hon var en underbar och speciell person som jag ägnade för lite tid åt.
Antony från Antony and the Johnsons får representera henne idag.
Tycker bilden är vacker.
Just nu funderar jag på livet.
Har kommit på att man lever rätt länge ändå, och att man har (förhoppningsvis) mycket kvar. Hur ska man göra med resten? Hur ska det bli för mig. Jag menar, det kan hända och kommer att hända så otroligt mycket innan man är klar.
Jag är nyfiken och hoppas att jag kommer vara nöjd i slutet. Det får jag se till att vara, eller hur!
One Dove


tisdag 25 augusti 2009

100%

Maria 1981 ca
Det var 100% längesedan jag skrev. Jag skyller på sommaren och att jag har jobbat.

Jag har jobbat 100% i sex veckor denna sommaren. Ett givande jobb med underbara jobbarkompisar. Sex veckor kändes som två.

Nu är jag hemma, Andreas har börjat skolan och Jon har börjat jobba, allt är som vanligt igen.

Ont i ryggen har jag också, som vanligt. Men jag har bittert blivit tvungen att inse att jag måste träna för att det ska bli bra. Jag fick massage förra veckan men det blev nästan värre fter ett par dagar.
Sedan vad jag och tränade igår. Afro, och då rör man verkligen på sig. Och idag känns det mycket bättre, så det är väl bara att fortsätta.

Nu går jag och längtar efter lön....Heltidslön, vad e det för lyx??!!! Vad ska jag köpa? Var ska jag börja?
Nu har jag tänkt så att jag ska köpa lite kläder till mig själv.
Vad händer? Jo, sonen går och växer 7 cm...7!!!! cm, denna sommaren. Så nu måste han ha nytt också.
Dotterna har visst också växt och dom där kläderna man köpte för inte alls så längesedan sitter åt som fan.
Så nu blir det nya kläder till barnen, och kanske nåt litet till mig.
Kul kul kul. Dessutom ska jag fixa klart trappen, slipa och måla, måla om i källaren och lägga ny linoleum matta i entren och på tre trappsteg. Så där kommer det att gå lite också. Jag ska göra detta alldeles själv, som den handyman jag är. Men det ska bli kul.
Det är dags att börja leta jobb också, men det finns ju inga. Inte här iallafall.
Nu måste jag ta tag i dagen!

tisdag 21 juli 2009

Jag

Jobbar jobbar jobbar, men på Fredag blir det Gagnef och Skankaloss!!

söndag 5 juli 2009

Vad har jag gjort?

NEJ, inga skandaler. Tänkte bara uppdatera lite om det är nån som bryr sig.
Jag har varit på Peace and Love. Det var skoj som tusan. Jag och min gamle vapendragare Cissi har hängt ut och svirat runt.


Bästa var Thåström som gjorde en grym spelning, han var så glad och så avslutade han med Die Mauer, kan det bli bättre?

Och ett Norskt metalband som heter Satyricon. Var helt inställd på att inte gilla det, men jag blev helt blown off the chair. Svinskitbra var det. Snyggt, bra, lagom hårt, grym sång, snyggaste trumsetet, snyggaste backslicken på sångaren. Ah, det var magic nästan.

Det har varit såå varmt, på eftermiddagarna/kvällarna när det har varit dags för middag har vi haft mellan 30-32,8 grader i köket. Så det har blivit lite McD och grillning. Badat har vi gjort också, mycket. Även lillan har tagit sig ett par dopp. Hon verkade gilla det.
Imorgon börjar jag gå introduktion på jobbet för att sedan börja v 29.
Ska bli rätt skoj att göra något annat, men jag är lite nervös också.
Jag har haft en liten svacka nu ett par dagar, allt har kännts jobbigt och jag har varit sjukt sjukt trött, knappt så jag orkat lyfta mjölkpaketet. Men det känns som det börjar ordna upp sig.

Om lite drygt en vecka fyller bebis 1 år. det är inte klokt vad tiden går fort när man har roligt.
Nu ska jag umgås med min kära man/kille/pojkvän/sambo/gubbtjyv.

söndag 21 juni 2009

NU IGEN!!

Nu har jag varit ute igen, i motions syfte dock, men musiken var med. Jag kommer alltid på massa bra saker att skriva om när jag är ute och lyssnar.
Idag är det så att jag var helt inne i en låt, textanalysen var 100%. Fokuserad, insnöad, djupt som fan... TOOL text var det och ni som kan dom vet att dom inte har texter som går såhär: Idag är det sol, på natten är det mörkt, jag är glad, bullar är gott. Det KAN handla om det, men det är invävt i fin fina textrader.

Iallafall. Helt inne i detta nu.. det är djupa känslor, tankar och det är så vackert att man vill gråta. Så springer jag förbi en gråsugga (inte insekt) där det står stort med gröna bokstäver, OLLON
Ingen punkt inget, bara OLLON

Jag kom så jävla av mig. Då slog det mig att gud vad man krånglar till det, eller jag menar mer att vad olika sidor man har...själv alltså.
För en sida av mig är koncentrerad, djup, känslig osv. Medan en sida bara är OLLON liksom.
Ni fattar.
Djupt, svårt vs Jävligt enkelt.

. .
o
----

Min favvo låt just nu är La Roux med- In for the kill.

söndag 7 juni 2009

Feelgood!


Ooh! Jag har nyss varit ute och tagit en promenad. Inte för motionens skull utan för att lyssna på lite musik. Det blev så fintväder nu på kvällen och jag kände att jag ville ut lite och min hjärna behövde en dos musik också.


Så ladda Mp3 och på med lurarna(koss), dunder ljud i dom alltså. Så gött.
Det var lite allt möjligt. Thåström, Anna Ternheim, R.E.M mm. Även några låtar med
Dimmu Borgir som Jon lade in. Jag försökte, och en av låtarna var rätt bra, men... jag har en bit kvar för att uppskatta den musiken till 100%. Den är musikaliskt genialisk och jag fattar känslan. Jag kan ju få gåshud liksom.
Men det låter lite som jag kände mig under min deppression. Mörkt, snabbt, kaos, vackert, mäktigt, farligt, obegripligt, sorgset.
Kanske har jag inte tillräckligt med distans än? Jag vet inte. Det var ju ändå så längesedan (10 år) men det var djupt och smärtsamt som fan. Så det finns ju kvar fragment.
Men, promenaden gjorde mig gott! Mycket gott! Och nu längtar jag till Peace and love som bara den. Jag måste verkligen försöka se allt jag vill se. Det är så lätt att skita i den och den när man sitter utanför med ett gas vin eller så. Sedan ångrar man sig bittert.
Thåström är ett måste. Många andra också, men av personliga skäl så är han nästan viktigast.

Härom året så var Jerry Williams bäst av allt! Shit vad den gubben rockar alltså. Han är totalt grym. Så om det giget inte krockar med något vikigare så är han given!
Nu måste bebis tas hand om!

onsdag 3 juni 2009

blandat

Jag har gjort en introduktionskväll på jobbet. Känns bra. Jag kunde dock knappt köra bilen. Har ju bara kört automat sedan den dagen jag fick körkortet så, några motorstoppblev det allt.
Men det ger sig. Mer då? Tja... sommar väder, fått lite färg. Köpt peace and love biljett.
Samma kör som vanligt.

Inte mycket att rapportera.

tisdag 26 maj 2009

Sommar


Trökig rubrik jag vet. Men GUD vad det är härligt nu. Det luktar underbart ute. Blommor, gräs och luft.
Igår fixade jag ett jordgubbsland här i trädgården. Köpte plantor, markduk och lite annat som behövs. Och vips så var det klart. Tre säckar barkmull a´50 liter vägde ungefär tusen ton. Men lilla jag lyckades få med mig dom hem trots allt.




Sedan köpte jag lite möbler till lillaltanen också. Det blev så fint så. Jag och husbon firade med varsin sherry på kvällen.


Idag kommer Cissi och vi ska lata oss i solen. Sedan är det hämtning av barn, handling, laga mat och sedan fotbollsträning som gäller.

lördag 23 maj 2009

Lörd-dag

Idag har jag äntligen köpt biljett till Peace & Love. Min make är så snäll att han bjuder mig på det. Så att Mammi får unna sig lite.
Lovely!
Är hungrig som en varg. Natten har efter flera veckor av icke lika flitigt tränande och diverse godsaker och skräpmat (nej jag har inte lyckats skärpa mig än!!), bestått av vidriga magknip, liknande förlossningsvärkar då en hemsk mensvärk också gjort sitt. Fy fan helt enkelt. Fick några timmars sömn iallafall.
Måste nog ta en promenad och fixa lite bra mat att stoppa i maggen.

Jag har även tatuerat mig. Det blev en gammal goding i ny, mer verklig version.
Den första gjorde jag när jag var 16 år. Den ser inte ens ut som den ska då en kompis till mig skulle göra en likadan och lovade att lämna motivet till tatueraren. Hon hade dock bara ritat av den för hand, helt racklig. Men jag var trött, ung och sugen på att ha den så vi körde. Den är fortfarande där, men efter två barn och massa år så ser den ut som en grå klump på min mage.
Men nu har jag den, på insidan av armen, fin och ordentligt gjord.
Den betyder mycket för mig då den står för hela min Docklands tid. En mycket viktig tid i mitt liv. Som jag älskar och saknar som synden.
Dessutom så finns vännen jag hade som gjorde en likadan ej längre i livet.



Plastikman heter han, min vän.

fredag 15 maj 2009

Nu är dom efter mig.


(den här bilden är här bara för att kompensera den förra photoshoppade hemskrynkigkärring bilden)
Jag har fått jobb. Jag ska jobba 5 veckor i sommar som en slags social kontakt till psykiskt sjuka människor. Det ska bli spännade och roligt.
Igår fick jag det. Idag, nu på eftermiddagen fick jag ett mail om att jag är välkommen på en panikintervju på måndag om ett jobb som personlig assistent. Huh...
Kanske kan det ge något sedan vad vet man .Samtidigt har jag planer på plugg, bli något.
Men om jag trivs med det här jobbet och kan få mer sedan så kör jag på ett tag tror jag. Jag kan ändå inte söka högskola förens nästa vår. Behöver läsa in lite ämnen men det kan jag göra lätt på sidan om.
Inte vara hemma med bebis-vilken skräck.
Kom ihåg det ni som ska ha barn snart eller i framtiden. TAG VARA på det 1:a året. Det flyger iväg. Och det är en sån underbar tid.
Ikväll ska vi ner på spelskolan på lite avslutning. Det blir lugnt med barnen i släptåg.
Jag längtar efter 1.000.000

tisdag 12 maj 2009

Respekt


An older version of me??

Ibland sätts ens eget liv i fjuttigt perspektiv. Idag under sonens fotbollsträning stod jag och pratade med en "klassfarsa". Vi pratade om ditt och datt och så kom vi in på något och han berättar för mig att han och hans fru träffades i Libanon. Jag frågade hur det kom sig ch då berättade han att dom gjorde båda FN:tjänst. Han hade varit iväg 4 gånger och hon 3 eller om det var tvärtom. Hon tog hand om illa behandlade krigsfångar och han höll på med transporter av olika slag.
Dom är båda ca dubbelt så gamla som jag. Hon har sprungit flera maraton och dom åker mycket skidor. Han åker cross och motorcykel. Dom är båda super trevliga.
Aktiva, positiva. Sådana människor inspirerar mig. Dom är glada och står stadigt på jorden. Ingen bitterhet (inte vad jag vet, alla har ju sina mörker).
Jag kände att jag hade så lite att komma med. 1. Jag har gått på folkhögskola. 2. Jag har 2 barn 3. Jag har jobbat i 6 år.

MEN... Alla har ju sina monster, mörker och tunga saker. Jag har min deppression. På den tiden var det svårare för mig att ta mig ur sängen än vad det idag skulle vara för mig att bestiga höga berg.
En icke perfekt uppväxt. En svajande självkänsla.
Man kan ju inte jämföra så. Men jag hoppas att jag har mycket med mig i min ryggsäck när jag blir äldre och jag hoppas att den inte väger allt för tungt, utan är fylld av vackra minnen och bilder.
Ibland blir jag sugen på att åka runt på ålderdomshem och spela in livsberättelser från dom gamla damerna och herrarna. Tänk vad mycket dom har att berätta om ändå. Vad länge dom har varit med.
Jag borde göra det.



Imorgon ska jag söka jobb.

söndag 10 maj 2009

Hopp om livet.


Nu har jag vart igång med symaskinen igen. Denna gången blev det en liten tunika/linne till bebis.
Den blev helt ok. Jag började pyssla för jag ville göra ett par byxor. Men det var på håret att tyget räckte till och så klippte jag fel så det bidde inga byxor. Men jag hade som tur var fått lite fint tyg och en hel påse med kantband, tråd, blixtlås och annat av svärmor, så jag fick ihop denna tillslut.
Helgen har varit lugn. Jag och bebis var med Jon när han skatade igår och sedan var vi bara hemma. Hade köpt hem lite sherry men det blev bara en. Det räckte iof sig.
Nu efter vi kommit hem från Gbg så kände jag att jag verkligen måste ta tag i träningen och så mina matvanor. Det blir mycket gottt när man är på resande fot,det ska unnas å göttas hela tiden känns det som.
Jag tänkte att jag skulle göra nåt bra när vi kom hem. Vad händer? Jo, Lördagen bjöd på pizza och Söndagens middag blev hemgjorda burgare.. SUCK! Är man en gris eller är man?
Skulle tränat idag men ett sjukt illamående kom över mig och jag blev liggandes i 2½ timma. Vet inte vad det var?
Börjar tänka lite framåt också... efter mammaledigheten, hur ska det bli då? Kommer jag hitta något jobb? Ska jag plugga? Känns lite stressigt. Vill gärna vara hemma hela livet.
Jag tror jag ska ladda Mp3:n med bra musik och sedan gå en sväng.
Peppmusik!

fredag 8 maj 2009

Happy at home!


Åh så skönt att komma hem. Jag har saknat hemmet så. Trädgården har blivit grön medans vi var borta och det är så fint.

Solen skiner idag och nu är håret rent så allt känns "brand new"

Ska träffa Cissi en sväng och sedan ska jag nog fixa lite i trädgården. Skulle behöva 40 ton jord och ny sand till sandlådan. Någon som har?

onsdag 6 maj 2009

Jag är less

på storstaden nu. Vilken prestationsångest man får här alltså.
Blir ju lite så när man inte har nån kompis sådär att bara hänga med.
Och så känner jag att jag har blivit bortskämd med att bo i hus, med en stor park precis utanför där man bara kan släppa ut barnen. Jag känner mig som en gammal kärring men jag längtar hem till Falun. Längtar hem till min vardag, JÄTTEMYCKET!
Mina vänner, mitt kök, min säng, mitt badkar mm mm.
Imorgon ska vi åka. Det har varit skoj att träffa min bror och hans familj såklart, och Helgis. Men vi har haft rätt långtråkigt också.
Hade jag haft massa pengar så hade jag frossat i shopping. Men det har jag inte. Frågan är ju om jag kanske bara hade tröstat mig med att handla kanske.
Antagligen.
Hoppas vi kan hinna med att träffa några vänner ikväll. Jon ska repa med sitt band så det kan hända att vi inte hinner. Men jag hoppas verkligen...verkligen. Jessie, det är du och din familj jag vill träffa.
Nu ska jag laga lite mat till mig och kidsen.

måndag 4 maj 2009

Göttelabörg!


Vi är på lite semester i Göterborg. Åkte ner i Fredags och så åker vi hem på Torsdag. Vi har hunnit med att träffa min bror och hans underbara familj. Vi fick dundergod mat och hade allmänt mysigt. Vi hann med en liten tur på Liseberg i Fredags också, därav bilden.
Idag har jag och sonen gått på stan, promenerat bort till Slottskogen och träffat en kompis från förr till mig.
Nu är vi lite trötta och funderar på vad vi ska göra. Man längtar alltid lite hem till sina saker, sin säng och allmäna dagliga rutiner. Men det är skönt att komma bort lite se andra människor, även fast man inte känner dom, och se lite annat bara.
En knarkargubbe drog mig i håret idag på Burger King. Han ville få mig att le, för man är vackrare så, det hade hans mamma lärt honom.
Vilka äventyr.
Har rännt runt på emmaus och myrorna och letat fynd, och hade jag haft massa tusenlappar på fickan så hade jag handlat båder jeans, jacka och sjalar. Men det blev mest titta av. Men så mycket fint det finns. Man vill bara bli helt ny. Jag såg så många som jag blev inspirerad av. Så nu vill jag byta hårfärg och klippa luggen. Men imorgon kommer jag se en annan och vilja göra på något annat sätt.
Sådan är jag.
Nu ska jag prata lite.

onsdag 29 april 2009

Gnällkärring


Idag kände jag min som en sådan. Jag sa inget men jag tänkte.

Vi var och handlade, jag och barnen. Precis utanför affären finns det familjeparkering. Superduperbra när man släpar på bilbarnstolen. Lugnt när man går in, men när man går ut så är det förbannat tungt. Kanske två fyllda pappkassar med mat plus ett barn i bilstolen, plus ett barn till som är visserligen självgående, men av erfarenhet så vet jag att folk ibland kör i ca 150 km/h på parkering så man vill ju inte bara släppa..

Iallafall, TUNGT. Lämna vagn, packa i osv.
Så står det. Ursäkta mina ordval och uttryck. Men äckliga ciggrökande, lortiga människor på dessa familjeparkeringar, UTAN BARN. En lat och otäck sitter kvar i bilen och röker medans den andra är in och handlar lite pommes och cigg. Kanske låter fördomsfullt men denna syn har mött mig alldeles för många gånger nu för att jag inte ska bli irriterad. Lortiga hundar har dom ofta också.

Ja, det vad dagens problem i min värld. Att jag tycker illa om människor som parkerar fel utanför affären som är fylld med mat från golv till tak. Bil har jag också så det är bara att åka dit, lasta i och åka hem.

Snart ska jag åka och träna. Sist jag körde det passet höll jag på att börja grina. Men jag hade nog för lite mat i kroppen då.

söndag 26 april 2009

Helg

Denna helgen har varit toppen. I fredags grillade hela familjen. Vi bjöd med en jobbarkompis till Jon också, det var trevligt. Igår skjutsade jag det stora barnet till sin pappa och min sambo till Borlänge. Han var iväg på skatetävling och fest osv osv.
Cissi kom upp till mig och det blev grillning igen, kan aldrig bli för mycket av den varan tror jag. Vi hade jordgubbar, choklad och vin också, så jävla gött var det!

Sedan lirade vi Guitar hero i nån timma. Skoj skoj.

Imorse gick jag och bebis upp eftersom det bara var vi hemma. Vi käkade frukost och sedan tvättade jag bilen. Promenad till affär för att inhandla mjölk och frukt. Vidare hem och fixa lite i trädgården. Sedan kom stora barnet hem och vi hämtade en något sliten men glad sambo i Blge.
Han hörde inte av sig förens elva, halv tolv snåret och det är sent för att vara han. Så jag har sett synen av honom på intensiven i mitt inre. VARFÖR tänker man det värsta??
Nåväl, jag har läst en bra bok som min bror Rogga tipsade om. "Sluta älta och grubbla" eller något liknande.
För jag har lite problem med det, kan ligga å grubbla på helt meningslösa saker i timmar. Hela grejen med boken är att den lär en hur man ska göra för att bli kvitt dom här tankarna.
Summa sumarum så handlar det om att inte ge tankarna någon näring. Alltså inte trösta och tänka "nä, men så är det ju såklart inte, allt är ju bara bra", utan istället tänka. "ja, så är det säkert, han är säkert död till och med, OCH uppäten av en varulv" och så småningom så ska man bli kvitt sina grubblerier.
Tröstetankarna är liksom själva problemet. Det är dom man gör sig beroende av. Att man tänker på något otäckt, får en obehagskänsla och sedan "tröstar" man sig med en tröstetanke om att det är lugnt och bra och fint. Och då känns det bra igen.
MEN, dom leder bara till fler och fler grubblerier. Så man ska bara lära sig att acceptera TANKEN att det faktiskt KAN vara så att den man möter när man är ute och går är en mördare. "Ja, kanske är det en mördare, men VAD kan jag göra åt det?"
Osv osv....

Nu snöade jag in på den där grejen, men det var intressant. Jag fick ett nytt perspektiv på varför jag grubblar så mycket.
Ja, det är en bra metod. Känns som det stämmer rätt bra.
Jag tror det fungerar rätt bra. Jag märker en viss skillnad.
Nu ska jag ut i solen å jaga lite fräknar.

onsdag 22 april 2009

Fotboll

Igår var sonen på fotbollsträning. Han har snackat om det länge att han vill börja, och igår var det premiär. Som den ANTI sport person jag är så var jag ju såklart med honom. Det viktigaste är att han får hålla på med den HAN vill. Allt för mina barn, det ska gudarna veta.

I slutet av träningen så körde dom en liten match. Nya fotbollsskor gav snabbt skavsår och jag sade att de var helt ok om man inte ville spela mer. Men ha ville inte "svika sitt lag". Snacka om att gå in för det direkt. Det är härligt tycker jag! Alla tränare och andra som jobbade med själva fotbollsklubben verkade vara toppen människor allihop och det känns ju skönt. Engagerade till tusen.
Jag blev imponerad av många killar där i "laget" dock, dom som hade spelat ett år innan. Vilka dribblare redan alltså! Medans många som aldrig kanske hade spelat fotboll sköt på fel mål och sprang hit och dit bara, men alla hade jätteroligt.

Nu är jag sugen på värme och en rejäl grillkväll!

tisdag 21 april 2009

Sömnad=innebär att sammanfoga eller modifiera textilier eller skinn med hjälp av nål och tråd. Det kan ske antingen manuellt, eller maskinellt.


En "omsydd nattskjorta". Dock inte färdig.


En gammal tröja jag hade blev en tröja till den lilla.



Dyna till barnstol.




Keps till bebis som inte ville vara modell.

Jag har börjat hacka mig fram inom handarbetet.
Detta har jag lyckats åstadkomma hittills.
Lite skevt å vint, en en början är det!

Sola skiner.

Men var är värmen?? Jag väntar...
Och så undrar jg vad jag ska hitta på idag förutom att skjutsa sonen på fotbollsträning kl 17.30
Det finns ju några timmar däremellan. Jag kanske borde gå en promenad med bebis?? Men hon sover nu så..

På torsdag ska jag hämta min käre far och diverse verktyg. Vi ska såga gren, buske mm. Rensa lite i trädgården. Slänga på majbrasan.

Igår satt jag och Cissi i solen på framsidan av vår gård. Dracka kaffe och gick kanske igenom hela Dirty Dancing. Alla låtar osv. Vi borde kanske ha världsrekord i Dirty Dancing kunskap. Ja, jag tro det. Nu gäller det filmen alltså, detaljer, repliker, kläder och mooves. Inte årtal, regissör osv.
Vi skrattade gött iallafall för det hela ballade ur som vanligt och vi skrattade som två 12 åringar. I love moments like that!

Jag färgade håret igår, det blev grå/grön/beige!! Men jag är övertygad om att det blir bra efter ett par tvättar. Been there, done that!

lördag 18 april 2009

Jobbe

Jag har jobbat på a-bild nu i två dagar. Det har varit skoj! Som att hälsa på en gammal kär vän.

Ikväll är jag sugen på lite vin och kortspel eller så. Men det finns inget vin hemma och ingen ork till kortspelet tror jag.
Får bli en klassisk hemmakväll med robinsom och lördagsgodis. Men det är helt ok det också. Jag har ju det finaste sällskapet man kan tänka sig. Två små och en stor.

Imorgon hade jag tänkt att jag skule gå och träna kl 18 (body pump), men så kom jag på att det är P3 dokumentär om Docklands. Ett av mina allra käraste ungdomsminnen. Vi for dit varannan helg under ett år var det väl och sedan lite här och var annars. Och andra fester också såklart. Men det var speciellt med Docklands. Lukten, människorna, musiken...droppande kondens från taket (som var typ 40 meter upp) svett från dansande människor.

Om jag fick välja en upplevelse att uppleva igen så skulle jag åka tillbaka dit. Färstår ni att detta går framför två framfödande av dom underbaraste mäniskorna i mitt liv. MEN, jag kan föda barn igen, och igen... men aldrig åka tillbaka dit.
Många har bara läst om allt skit, knark osv. Visst fanns det knarkare, men var finns det INTE om man går ut en kväll i Sthlm?
Jag var totalt drogfri alltid, det svär jag över mina barn på. Det var musiken, stämmningen och dansen som drog. Få koppla loss hela livet en stund och bara försvinna in i en utopi!

Det låter fucking cheesy, töntigt, nördigt tycker väl en del. Men det skiter jag i.
Hade dom varit där så hade dom också älskat det! Till och med världens coolaste kille (min sambo) hade gillat det tror jag.
Jag blir alldeles tårögd när jag hör vissa låtar som påminner mig om en härlig tid, fri från ansvar, räkningar, handla, jobba, sköta om, bry sig, vara rädd osv.

Jag vill inte ha något annat än det jag har nu. Jag har haft det där och man kan inte få det hela livet.
Men jag har mina minen och dom sitter hårt och varmt i mitt hjärta.

Kunde jag komma in så skulle jag kyssa golvet. Krama väggarna och gå på varje millimeter av golvet. Säkert grina också.
Ni som vet förstår, ni som inte vet, synd. Men ni har era liknande minnen.


torsdag 16 april 2009

Beroende?

Jag tror jag börjar bli beroende av att träna. Det kliar i kroppen och jag vill iväg NU NU!! Men jag måste vänta tills käresta kommer hem och därefter lite till. För passet börjar inte förens kl 19:30, kanske måste ta en springtur eller så innan.
Energi 0 (noll)
Måste fyllas på!

Facebook

Som många vet så kryllar det av olika Quizz på Fejjan- Vissa är rätt roliga och dom flesta bara helt värdelösa. Men idag tog jag ändå och gjorde ett. Vilken dalakändis är du? Med tanke på mina svar så trodde jag att kanske Sofia Rågenklint eller nån annan mild person skulle dyka upp i resultatrutan. Icke! Vem var det då? Jo, Lars Ferm (Svartenbrandt) VA??! Jag fattade ingenting.
Men jag har iallafall svårt att hålla mig på rätt sida lagen, har bytt namn och hela min identitet.
Tydligen!

Vidare i livet: Jag har varit på en sjukt rolig födelsedagsfest med punk/rock/hårdrock som tema. Jag var groupie. Jag var tillsammans med min kille Anna som var Axl Rose. Jag hade dagen till ära fått tattoos ritade på mig av P.Grön, dom blev totalt grymma, men som synd var hann dom bli något blekta/utsuddade till festen. Men det var skoj ändå.
Här är vi!


Och här är jag och Cissi som var ett av födelsedagsbarnen.


Jag har även haft besök av en gammal goding från förr, Lina. En av min allra närmsta vänner. Det var underbart skoj att träffa henne och hennes fina barn. Vi kom överens om att vi ska försöka ses iallafall 1 gång om året. Hoppas vi kan hålla det och kanske tom ses ännu oftare. Hon är så fin och duktig på massa saker. Bla att sy och andra handarbeten. Hon fick mig sjukt peppad på att börja sy. Jag har fått ihop en tröja till bebis och även en keps åt densamma.

Nu är det påsklov och vi har inte mycket för oss. Jag längtar efter min bror och hans familj. Barnens minsta kusin. Måste åka till Gbg och det är snart. När baren är små så går det så äckligt fort och man missar så mycket varje dag. Jag kanske får lov att flytta dit och bo där hos dom de 3 första åren eller så ;)

Nu måste vi göra något.

Jag behöver medel!

onsdag 15 april 2009

Jesus kristus

Det var längesedan jag skrev. Men nu är det så sent, få se om jag får till nåt imorgon.
Kiss

fredag 3 april 2009

En bra karl reder sig själv?

Igår tog jag tag vissa saker. Bildbevis ser ni här
Idag har jag också tagit itu med en del, jag håller på att bona golven. Dom var så beiga, behövde piffas upp lite. Det blir säkert fint och blankt nu!



Gäller att se cool ut i alla lägen!


Och ge ett proffsigt intryck!


Pumpa däck med stil
Likaså hämta barn på skolan

måndag 30 mars 2009

1+1=0


Jag menar att om jag går och tränar hårt i 45 minuter, sedan äter jag äpple/rabarberpaj med vaniljvisp. Inte en, utan två och en halv portion. Då borde jag hamna på 0 (NOLL) va?
Så måste det bli, det har jag räknat ut alldeles själv.
Idag har jag varit glad. Efter jag hämtat A på skolan så åkte vi och handlade och sedan plockade vi upp Cissi. Vi har hängt här, lagat lasagne och lekt med boarnen.
Sedan fick hon vara lite barnvakt medans jag tränade.
Vi har beställt nytt överdrag till soffan. Och jag fick reda på att det kommer på tisdag eller onsdag. Jippiiiii!



fredag 27 mars 2009

Snow= NO!

Vad i h-e?!
Det är snart 1 April, vi ska hugga ner grenar och rensa bort skit för att lägga på Majbrasan den sista April. Ska vi slänga ut skiten i snön då eller?
Nu är jag så less på kyla och snö.
Min hjärna stanna snart.
Jag vill ha vår, asfalt, converse och vårjacka.

Nu så...

torsdag 26 mars 2009

Music maestro!


Å vad musik gör alltså.
Man kan verkligen bli alldeles galen. Glad, ledsen, totaltjävlalycklig, totaltjävlaförstörd.
Igår var jag ut med tjejerna och käkade, men innan satt jag och C hemma hos henne och lyssnade musik. Först Dirty Dancing soundtracket, och där gick vi igenom hela filmen. Vi kan typ repliker och vad dom gör när låtarna spelas i filmen osv.
Sedan lyssnade vi på Madrugada, en låt som heter Shine som är alldeles fantastisk. Han sjunger såå bra, rakt in i hjärtat, rösten sprider sig i hela kroppen, kryper in under huden på ett fint sätt.
Och härom dagen så satt jag i bilen och lyssnade en skiva som jag hört så många gånger förut, men jag upptäckte en låt som jag inte riktigt lagt märke till förut, den har liksom bara passerat förbi. Å jag höll på att köra av vägen. Wosch! Vad härligt det var!!


Bzzzzz...

måndag 23 mars 2009

Happiness

Och där rök den vårglädjen ty Guds mjäll faller över oss igen.
Istället för att stå och borsta sina axlar över Dalarna så kan han väl maka på sig och släppa fram moder sol.

Suck suck suck.

För övrigt så har jag och J varit tilsammans i 4 år idag. Hur ska vi fira? Vi borde äta pannbiff, potatis, sås och lingonsylt. Det var det vi åt på vår första "dejt" som inte var någon dejt egentligen, även om vi båda nog kände att det här, det är grejer det!!

Efter ca 8 månaders konstant telefon och mail kontakt så kom han äntligen hit och hälsade på mig.
Och sedan lever vi lyckliga i alla våra dagar om jag får bestämma iallafall.
Jag älskar honom SÅ mycket!


lördag 21 mars 2009

Let there be light!


Nu kom den solen. Det regnade och sedan kom den och det är den solen jag älskar mest. Den som kommer som en överraskning. När man har den hela dagen eller hela veckan så tar man den förgiven och uppskattar den inte fullt ut.
Det allra bästa är ju på sommaren efter ett regn. När det börjar torka, det luktar varm asfalt och varma sommarträd. Å vad jag längtar. När det är lite sådär svalt i luften också.
I p3 röstade dom fram lukternas lukt. Och det blev just detta som hamnade på första placering."Efter regn på sommaren" lukten. På 2:a plats kom fisdoft och på 3: e plats kom nytvättad bebis.

Jag hade nog röstat följade om jag var enväldig domare.
1: "Efter sommarregn"
2: Nybakat bröd eller bullar
3: Bebis

Men det finns ju så mycket annat som luktar gott. Moped (inte eu moppe), Nysågat träd, kåda, skog, nytvättat hår, bensin, källare, blå linjen tunnelbana, garage, mat mm.
Skog ja, det kom jag på nu hur gott det luktar. Lite barr och träd, myrstack. Friskhet och sundhet. Det är så gött det. Så i skogen på sommaren, det knastrar lite under skorna. I love it!!

Ja, idag kommer sambo hem efter att ha varit iväg på partaj. Stort barn ska till sin pappa. Det händer inte så mycket mer än så. Fan vad gött det känns med ljuset som kommer tillbaka nu. För några månader sedan var det kolsvart vid den här tiden.
Och nästa vecka går vi över till sommartid har jag för mig.
Helt i min smak!!

fredag 20 mars 2009

Fredag

Idag var jag duktig och gick på ett bodypump pass. Men bebis tyckte inte det var skoj på barnpassningen utan storebror så dom fick hämta mig efter ca 40 min. Saved by the bell =)

Vi gick ner på stan och grejade lite, träffade C och käkade på American Takeaway. Grejade lite till och sedan åkte vi hem. Stora barnet var hos en kompis så jag åkte hem och väntade på honom.
Efter detta åkte vi och tvättade bilen för att senare ta en burgare på donken, köpa blöjor och godis och sedan hem och se film.
Jag är så fylld av socker och fett nu så jag ver inte vad. Kommer inte sova gott inat. det gör jag aldrig efter sådana här kavalkader av onyttigheter.

Uuh, får blir ett stenhårt träningspass imorgon em/kväll. Jag ska banne mig hålla i det här. ska sluta avar så svag och ha ont överallt och dessutom en hållning som en potatissäck utan potatis i.

Nu måste jag dricka vatten och borsta tänderna.
Gudd Najt.

tisdag 17 mars 2009

By the way

Om någon vill veta så har jag en riktig fuldag idag. Blek, torr om läpparna, torr hela jag liksom. Håret är fett men torrt. Ja just, konstigt. Längtar efter sol och värme. Om jag bodde på Grönland eller nån annanstans skitkallt så skulle jag ligga där som en skrumpen torr liten skinnflik bara. Sedan skulle det komma en hungrig isbjörn och äta upp mig. Men sedan blir han besviken för det var så torrt, så då dricker han lite vatten. Han är glad. Annars får jag dåligt samvete.
Han hittade en god säl att äta också, (en gammal som dog av ålderdom 1 sekund innan isbjörnen tog den), sen sov han jättegott.
Man kan ju inte lämna en isbjörn hungrig, ledsen och torr i munnen i bloggen resten av livet.
Det går verkligen inte för sig.

Kolla vad glad han är nu!

Innehåll

Jag har liksom inte kännt att jag behövt skriva. Dels för att jag inte har gjort så mycket och dels för att jag känner inte att det sitter flera tusen människor därute och väntar på mina inlägg.

Idag har jag och bebis hälsat på C och umgåtts med henne och hennes systerson. Vi lagade lunch, lekte och tog sedan en promenad i det fina vädret. Köpte lite kaffe och hämtade A på skolan.
Han hade med en kompis hem plus att grannpojken var med så det var fullt ös. Dom var nere i rampen och lekte hip-hop. Riktigt coola killar. Bebis tyckte dom var jätteroliga.

Jag var ut och försökte tappert få bort lite snö, slask och is från vår gård. Sjukt drygt. Vi kan inte skotta ordentligt på vintern för vi har grusplan och då river man river bara upp massa skit. Jag fick undan lite iallafall.
Jag ska träna ikväll. Börjar bli beroende tror jag. Nä, men det är skönt och avstressande tycker jag. Men jag är verkligen i behov av en massage. Jag har en innestående hos min goda vän H. en 30 års present som jag fortfarande väntar på.

Nu ska jag och A öva lite matteläxa.

lördag 14 mars 2009

Glamour highrollerlife!

Fredag: Var och käkade lunch med alla mina vänner som vi alltid gör på Fredagar och efter det gick jag på massage och ansiktsbehandling. Shoppade lite nya kläder och lade in en beställning till kocken ang kvällsmaten. Sedan gick jag, min sambo och barnen på en jättefin barnteaterföreställning.
Verkligheten: Afro power dance 75 min, hade faktiskt kunnat köra i 1 timme till. Tacos med familjen och sedan lite ofrivilligt Let´s dance. Men efter ett tag drog vi i Lego Indiana Jones istället och körde några banor. Mer romantiskt än så blev det inte.
Lördag: Vaknade kl 9 och tog en simtur i poolen. Åt frukost på altanen med familjen och sedan åkte vi och shoppade lite. Åt en jättegod och nyttig lunch ute, sedan åkte vi hem och lekte. Ikväll får vi ca 20 gäster på middag. det ska bli så trevligt. Vi ska inviga den nyrenoverade flygeln.
Verkligheten: Rensa och slänga 20 ton skräp och lämna 5 kassar med kläder till myrorna. Efter det blev det en lunch på McD. Där träffade vi Jajja, en vän till mig som flyttat ca 10 mil bort för ett tag sedan så det var jätteroligt att träffa henne och hennes lilla son. Sedan handlade vi. Sonen har haft en kompis här och vi vuxna har sysslat med diverse ingenting.
Ikväll åker jag och sonen hem till en vän och hennes dotter för dom små vill se melodifestivalen. J slipper helst så han och bebis får vara hemma och ha det lugnt och skönt.
Jag är sugen på allt och inget. Pizza, läsk och godis. Men samtidigt träning och ett glas vatten bara.

Visst var det intressant. Hur spännade och häftigt liv man än vill ha/ har, så är det här ofta verkligheten.
Jag vill inte ha det annorlunda heller, kanske lite bara. Men det kommer sedan-när barnen är stora. Jag kan vänta...

fredag 13 mars 2009

Vad är roligt?

Jag tycker man kan skämta om jävligt mycket.
Men det här... Nej.
http://www.pixbox.se/usr_show_id159744_page0_order1.html

torsdag 12 mars 2009

Skymningslandet


Nu är det kväller.
Jag har haft besök av min goda vän C. Vi har sett antikrundan och skrattat åt gamla bilder som ligger i datorn.






Mitt ömma hjärta!


Ok, nu tyckte jag plötsligt synd om toan som får svälja massa piss och skit varje dag. Jag får börja uträtta mina behov på grannens gräsmatta!

Video?

Ska det ta 2år att ladda upp en video??

Meningslöst?

Igår var jag och tränade step-up. Fan vad skoj det var. Men jag var lite lost i vissa av moovesen. Men det var skit skoj och jag kommer gå igen.
Jag gillar att träna mer och mer, längtar nästan till det. Kors i taket alltså.
Men det är skönt, det släpps ut lite skit. Inte att jag fiser eller bajsar ner mig liksom, men psykiskt.
Imorgon blir det 75 min afro. Gött!!

Lite annat dravel, solen skiner men det är lite kallt, bebis har badat. Jag ska ner på myrorna och kika. Bla bla bla.
Det var allt denna gången.

tisdag 10 mars 2009

Barnasinnet kvar.


Jag funderade på hur det skulle se ut om vi "vuxna" betedde oss som spädbarn nu när jag läste en saga för bebis (8 mån).

In på DUKA, fram till senaste från tex Kosta Boda. Ta tag i första bästa. Slå på den HÅRT med andra handen, bita på den. Skrika lite förtjust.

Det hade sett sjukt skoj ut.

Boken

Jag har nu hittat ett fint stycke som jag skriver ner här nu:

Jag har ingen baddräkt när jag försöker simma, ingen flytväst. Alldeles naken är jag i det iskalla vattnet som gör mig kall mot de män som jag tror har förstört våra liv. Alldeles iskall är jag. Men nu, nu älskar jag. Jag drevs mot en sten som höll mig kvar tills jag kunde ta mig upp och nu finns jag i dina ögon och jag älskar dig för att du tog dig tiden. För att du tog steget, för att du vågade älska mig mot alla oddas, över alla fräknar, rakt in i vansinnet.

Försäkringskassans hemsida

...är långsam!
Nu ska jag duscha och sedan ladda för att gå ut i den ryska snöstormen!
Jag har ett boktips. Älskade du av Barbara Voors. Åå! Den är som en dikt hela den. Den är så fin och bra.
Åsa, läs den!

Den är så vacker. Och även om den inte alls stämmer in i mitt liv längre så har den gjort det. Jag har läst den 5 ggr och den är så fin. Sätter ord på känslor. Den är en av mina bästa.
Tänkte skriva ner något citat här men jag insåg att jag skulle vilja skriva ut hela boken.
Kanske väljer jag ut något senare idag. För jag har bestämt mig för att läsa den igen.





Skoj

http://www.youtube.com/watch?v=cPuSB1WnEsc

Tål att tittas på 1000 ggr.

Måste visa, skryta.



En bild på bebis med världens sötaste frisyr. Nu är hon lite större, håret har växt och blivit så långt att det lagt sig ner.

Lissna

Idag var det ju som att vakna upp i Ryssland. Men det skiter jag i, för jag är rätt glad ändå. Beställde nytt tyg till soffan igår plus lite annat bra.
Idag är det inget speciellt på schemat, hämta A på skolan, gå på ett litet möte och sedan hem.
Är sugen på en bra film ikväll. Inte att förtära utan att se på. OBS! OBS!


Detta är jag när jag är ca 10-11 månader någonting. Jag gillar den bilden så mycket. Och jag ser ut som min dotter här, eller.. hon ser ut som mig.

måndag 9 mars 2009

Solen

Solen gör så otroligt mycket för mig. Allt känns bättre. Finare, lättare. Det är som om den skiner in i hela mig och säger. Kom igen nu Maria, jag är här, var inte orolig.

Jag är verkligen ingen vinter människa. Jag är alldeles för bekväm av mig. Jag vill kunna slänga på mig skorna, ta med mig väskan och gå ut. Inte tjocka jackan, var är den andra vanten nu då, ska jag ha mössa eller inte mm. Barnen ska också ha detsamma. Modd och snö att gå i. Nej. Asfalt, grus, gräs. Det gillar jag att gå på.

Hösten och våren är också toppen så länge det inte regnar eller blir för kallt. Ljummen luft, bar mark. Fina färger på hösten, små knoppar i träden på våren. Och såklart sommaren, den underbaraste. Sitta ute på natten och prata. Grilla och bada. Bara vara utomhus. Det är så himla härligt. Man känner sig så fri. Det spelar ingen roll om affären inte har öppnat eller om den redan stängt. Man behöver inte stå och frysa för det. Man kan bara vara ute.

Här är jag visserligen gravid och tung, men det var sommar och jag tycker om den här bilden. Körv i pannan Inge schuschi här inte.
Gud vad jag gick och väntade där. 1 månad kvar bara, sen kom lillskruttan med tuppkam.


Followers

Det går tydligen inte att följa min blogg. Måste ha någon konstig inställning eller så??
Varför kan inte allt bara funka?!